Ștefan Ghenciulescu în dialog cu Andreea Robu Movilă

ora @ Casa Muzeelor Iași

Program
Ştefan Ghenciulescu

Ştefan Ghenciulescu

este arhitect, cercetător și critic de arhitectură. S-a născut și trăiește în București și este permanent îndrăgostit și supărat pe orașul său.

Ștefan este partener fondator și redactor-șef al revistei Zeppelin. Predă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” și a predat timp de doi ani și la Universitatea Tehnică din Viena. Este autor sau co-autor a 16 cărți și a câtorva zeci de expoziții.

Bucureștiul, orașele din România, centrul și sud-estul Europei sunt printre principalele sale subiecte de studiu. La acestea se adaugă pedagogia proiectului, arhitectura și orașul contemporan, (post)socialismul, spațiul public, incluziunea urbană, reabilitarea clădirilor și dialogul între arhitectură, artă, studii umane și activism. Activitatea sa de proiectare se concentrează asupra transformării clădirilor existente, designului expozițional, intervențiilor în spațiul public.

Andreea Robu-Movilă

Andreea Robu-Movilă

este doctor în arhitectură, cercetătoare și arhitectă practicantă cu un interes deosebit pentru neuro-arhitectură, un domeniu aflat la intersecția dintre neuro-științe, științele computaționale și arhitectură. Cercetarea din domeniul neuro-arhitecturii ajută arhitecții să conceapă design-uri fundamentate științific, care pot îmbunătăți experiența umană, ajutând la dezvoltarea unor medii care contribuie atât la sănătatea fizică, cât și la cea mentală.

Cercetările ei se concentrează pe computarea afectivă. În acest sens, a co-fondat și coordonează NeuroArchiLab, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Pe lângă demersurile ei academice și profesionale, Andreea este deosebit de interesată de impactului social al arhitecturii. A fondat Asociația Arhitectura Celuilalt, o organizație dedicată proiectelor culturale și sociale în domeniul arhitecturii.